Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 60 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ - ΝΟΤΟΣ ΤV






ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

"Ποδαρικό" στην εκπομπή έκανε ο πρώην Διευθυντής του Β΄ Καταστήματος Ηρακλείου της πάλαι ποτέ Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, ο γεωπόνος Κωστής Παπαδάκης. 
Στην εκπομπή εξάλλου παρενέβησαν ζωντανά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Μετεωρολόγος - Περιβαλλοντολόγος Νίκος Καραταράκης, που έδωσε στη δημοσιότητα πολύ σημαντικά βροχομετρικά στοιχεία, μαζί με την πρόγνωση για τις επόμενες μέρες. -Και στο τέλος της εκπομπής ο μελισσοκόμος από το Γαλένι του πρώην δήμου Τεμένους Γιώργος Τζουλιαδάκης, που αποκάλυψε μεγάλες μειώσεις μελισσών λόγω φυτοφαρμάκων στις περιοχές της Κρήτης που υπάρχουν καλλιέργειες ελιάς και αμπελιού... 

 Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης.


  
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

 

Η εκπομπή "60 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ" από το Notos TV αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της  στην Κλιματική Αλλαγή και στην Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Δείτε τι είπε στην εκπομπή μέσω SKYPE για την Κλιματική Αλλαγή αλλά και για την ανάγκη των έγκαιρων και έγκυρων προβλέψεων, ο μετεωρολόγος - περιβαλλοντολόγος της ΕΜΥ Νίκος Καραταράκης. 
Στο δεύτερο μέρος της, η εκπομπή, φιλοξένησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και δασολόγου Μαρίας Κοζυράκη. Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με τις οδηγίες προς τους αγρότες, από το γεωπόνο Δημήτρη Καραβιώτη. 


 Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης.


 ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


 Ο γεωπόνος και πρώην Ερευνητής Αμπέλου Βαγγέλης Βαρδάκης, σε σχετικό βίντεο που προβλήθηκε στο πρώτο μέρος του δημοσιογραφικού ταξιδιού, μίλησε για τη νέα..."φυλλοξήρα των αμπελιών", προαναγγέλλοντας το θάνατο τους! Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τα αμπέλια αρρωσταίνουν και τελικά "σβήνουν" από τη Βοθρίωση του Ξύλου και αν δεν θέλουμε να αφανιστεί η αμπελουργία στην Κρήτη, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εξυγίανση του φυτωριακού υλικού και σε νέες φυτεύσεις. 
Στην εκπομπή της 28ης Μαρτίου εξάλλου, ο καλεσμένος και πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης, μίλησε για πολλά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες, με έμφαση στο ελαιόλαδο και το αμπέλι. Ακόμη, ο μετεωρολόγος Νίκος Καραταράκης μίλησε για τον καιρό, ενώ η εκπομπή έκλεισε με τις γεωργικές προειδοποιήσεις από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου του νομού Ηρακλείου. 


 Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης.



 ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Στην αρχή της εκπομπής, "ζωντανά" μέσω SKYPE συμμετέχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, που δίνει απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων του Χριστόφορου Παπαδάκη, με πρώτο και κύριο αυτό των αποζημιώσεων στην Κρήτη. Ο Σταύρος Αραχωβίτης ανακοινώνει ότι θα διατεθούν 4 εκατομμύρια ευρώ για τους κτηνοτρόφους του νομού Ρεθύμνου, λόγω των πρόσφατων θεομηνιών. Επίσης, αποκαλύπτει εντολές που έχει δώσει στον τοπικό ΕΛΓΑ για άμεση καταγραφή των ζημιών από τους δυνατούς βοριάδες και τις χαμηλές θερμοκρασίες του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Ο υπουργός στη συνέχεια μιλάει για την αναμπέλωση στην Κρήτη, ενώ σε διάλογο του με τον πρόεδρο της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης Πρίαμο Ιερωνυμάκη δηλώνει ότι έχει καταθέσει συνολικό φάκελο στην Ε.Ε. με θέμα τη χρηματοδότηση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όταν ο κ. Ιερωνυμάκης εκφράζει τη διαφωνία του για το γεγονός ότι η Κρήτη δεν έχει ενταχθεί σε ξεχωριστό φάκελο, ο Σταύρος Αραχωβίτης απαντάει λέγοντας πως και ο ίδιος συμφωνεί ότι η Κρήτη είναι πράγματι η περισσότερο "πληγωμένη" από την κλιματική αλλαγή Ελληνική περιφέρεια. Η εκπομπή συνεχίστηκε με αγροτικές ειδήσεις, νέα για τον καιρό και τέλος με γεωργικές συμβουλές από το γεωπόνο Χρήστο Ασκιανάκη που αποκάλυψε ότι λόγω κλιματικής αλλαγής έχουν εμφανιστεί για την ελιά ασθένειες και εχθροί που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα στην Κρήτη. 

 Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης.




 ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019


 Κοτόπουλα για αυγό και για κρέας, κουνέλια και κατσίκα... Κάθε νοικοκυριό στην ύπαιθρο αλλά και έξω από τις πόλεις, μπορεί να τα διαθέτει, αν θέλουμε να ανακτήσουμε κάποτε ως λαός, αυτές τις πραγματικές πολυτέλειες μιας άλλης Ελλάδας, ξεχασμένης. Ο κτηνίατρος και πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ Αλέκος Στεφανάκης, καταθέτει στη διάρκεια της εκπομπή τις πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές του για την ανάπτυξη και πάλι των οικόσιτων ζώων στα σπίτια μας. Το ταξίδι 60 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ αρχίζει με το θέμα της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων και συνεχίζεται με την παρέμβαση μέσω SKYPE του γεωπόνου Κωστή Παπαδάκη. Κι ακόμη, τα νέα για τον καιρό από το διευθυντικό στέλεχος της ΕΜΥ Νίκο Καραταράκη και πολλές ειδήσεις για τους αγροτοκτηνοτρόφους.


 Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης.


  
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

 Η τραγική κατάσταση στον τομέα του ελαιολάδου, απασχόλησε την εκπομπή αυτή. Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, ως καλεσμένος στο στούντιο, αναφέρθηκε αναλυτικά στα δεδομένα της αγοράς ελαιολάδου. Ενδιαφέρον έχουν όμως και οι παρεμβάσεις του προέδρου της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου Μανόλη Γιαννούλη. Κοινές οι διαπιστώσεις τους ότι "για φέτος δεν μπορούμε να περιμένουμε ανάκαμψη των τιμών παραγωγού. Αλλά τουλάχιστον να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τη νέα ελαιοκομική περίοδο"...


 Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης.


 ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΙΟΥ 2019

 Το όργιο παρανομιών στην Κρήτη και η δύσκολη κατάσταση λόγω της πυκνής βλάστησης, στο επίκεντρο της δημοσιογραφικής έρευνας της εκπομπής. Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης - Δασολόγος Μαρία Κοζυράκη, αποκαλύπτει και προβληματίζει, στέλνοντας άκρως ανησυχητικά μηνύματα για το ορατό ενδεχόμενο αν δεν αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας να γίνουμε ακόμα και..."Μάτι" φέτος το καλοκαίρι! Εντυπωσιάζει επίσης με τα στοιχεία, τις απόψεις και τις γνώσεις του, μέσα από τη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του στην κάμερα της εκπομπής, ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Αιολικής Ενέργειας του ΤΕΙ Κρήτης Δημήτρης Χρηστάκης. "Θρυμματισμός κλαδιών", "παραγωγή βιομάζας", "πλήρης αντικατάσταση της καύσης του πετρελαίου θέρμανσης με πέλετ από τη διαδικασία του θρυμματισμού"...Αυτά κι άλλα πολλά στη συνέντευξη Χρηστάκη με την οποία ξεκινάει η εκπομπή της δεύτερης μέρας του Μάη του 2019. 




Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης.


 ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΙΟΥ 2019


Με το Τσέρνομπιλ 33 χρόνια μετά, αλλά και με άλλες σοβαρές υποθέσεις που έχουν σχέση με το Περιβάλλον και τη Διατροφή του κόσμου ασχολήθηκε η εκπομπή την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019. Καλεσμένος στο στούντιο, ο Πυρηνικός Φυσικός και Περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Προμπονάς. Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, παρεμβαίνει μέσω SKYPE ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος και πρώην Διευθυντής Ερευνών στο ΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" Νίκος Κατσαρός. Η εκπομπή στα πρώτα της λεπτά, παρουσιάζει βίντεο της ΕΡΤ με το πρώτο δελτίο ειδήσεων μετά την έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας. Παρουσιάζει επίσης το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ από την ανασκόπηση των γεγονότων του 1986, με χαρακτηριστικές εικόνες από το πυρηνικό ατύχημα και τον πανικό των Ελλήνων, που έτρεξαν αμέσως και άδειασαν σε ανύποπτο χρόνο τα ράφια των καταστημάτων, κυρίως στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας... 

 Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης.


 ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2019


"Ο θαυμαστός κόσμος των εντόμων" ήταν το βασικό αντικείμενο της εκπομπής της 30ης Μαΐου 2019. Μέσω SKYPE η Κτηνίατρος - Παρασιτολόγος του ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" από τη Θεσσαλονίκη Σμαρώ Σωτηράκη ενημερώνει την κοινή γνώμη της Κρήτης για θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τη συμπεριφορά των εντόμων. Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις σκνίπες και τα κουνούπια, συμβουλεύει τους κτηνοτρόφους αλλά και τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ως προς τα μέτρα προστασίας. Και μιλάει για τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς, ως προς την έξαρση του πληθυσμού των κουνουπιών και της σκνίπας και της επικινδυνότητας που προκύπτει φέτος για την υγεία όχι μόνο των ζώων αλλά...και των ανθρώπων! 
Τι γίνεται με ασθένειες στα αιγοπρόβατα; Πώς "ταξιδεύουν" τα έντομα; Γιατί πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου; Πώς συμπεριφέρεται η σφήκα και η μέλισσα; Τι συμβαίνει με τα φυτοφάρμακα και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που αποπροσανατολίζουν και εξαφανίζουν τον πληθυσμό των μελισσών; 
 Κι ακόμη. Στο στούντιο της εκπομπής, καλεσμένος, ο Αγροτοκτηνοτρόφος - Μελισσοκόκος - Τυροκόμος Γιώργος Τζουλιαδάκης. Δραματικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για την ενημέρωση των τηλεθεατών του NOTOS TV γύρω από τις δυσκολίες και τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων αλλά και γύρω από τα ζητήματα των Ελληνοποιήσεων στην αγορά σε βάρος των παραδοσιακών μας προϊόντων, με το γάλα και το μέλι να έχουν την..."τιμητική" τους... Στο τέλος της εκπομπής, ο Ηρακλειώτης Γεωπόνος Αριστείδης κοζης​ ενημερώνει τους αγρότες για τον περονόσπορο των αμπελιών, αλλά και για ασθένειες της ελιάς και των κηπευτικών.  

 Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης. 



 ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

 Ο δάκος της ελιάς και άλλες επικίνδυνες ασθένειες για τις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού μας, στο επίκεντρο της δημοσιογραφικής έρευνας από την εκπομπή 60 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ της Πέμπτης 6 Ιουνίου 2019. Ο φυτοπαθολόγος-μυκητολόγος και πρώην ερευνητής στο ΕΘΙΑΓΕ, Λευτέρης Λιγοξυγκάκης - με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην έρευνα για τους αγρότες - στο στούντιο της εκπομπής. Μέσω SKYPE η εντομολόγος, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ελιάς από τα Χανιά Αργυρώ Καλαϊτζάκη, έδωσε ταυτόχρονα και η ίδια, απαντήσεις και στοιχεία, σε θέματα για το δάκο της ελιάς, προκειμένου οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης να θωρακιστούν με το "όπλο" της ενημέρωσης. Να μάθουν όλα όσα τους χρειάζονται, για να μπορούν να αντιμετωπίσουν - μαζί με τον μηχανισμό της Περιφέρειας Κρήτης - τον επικίνδυνο και καταστροφικό εχθρό της παραγωγής τους. Μάλιστα, η εκπομπή στο δεύτερο μέρος της, μέσω SKYPE, "ταξίδέψε" στο Τυμπάκι και θα έδωσε "μικρόφωνο" στον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου Βαγγέλη Τσιμπραγάκη. Εκτός από τα θέματα του δάκου, ο κ. Τσιμπραγάκης αναφέρθηκε και σε θέματα, όπως την άκρως επικίνδυνη και καταστροφική "πεταλούδα" με την επιστημονική ονομασία Tuta absoluta. Τον μεγαλύτερο εχθρό της ντομάτας, που καταστρέφει σε πολύ μεγάλα ποσοστά, την παραγωγή στην Κρήτη. Κι ενώ υπάρχει για άλλες καλλιέργειες το πρόγραμμα "Κομφούζιο" που συνδιάζει μεθόδους βιολογικής και χημικής καταπολέμησης, η Ελληνική κυβέρνηση "σφυρίζει" αδιάφορα, κρατώντας τη ντομάτα, έξω από το πρόγραμμα και τους ντοματοπαραγωγούς σε ομηρία του...εντόμου...

Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης. 



 ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019





Η Δορυφορική Τεχνολογία σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και την παραγωγή προϊόντων ήταν το αντικείμενο της δημοσιογραφικής μας έρευνας. Δηλαδή, η εκπομπή ασχολήθηκε με τις δυνατότητες που έχουν αναπτύξει οι επιστήμονες προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν την κλιματική αλλαγή σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό, σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω του δορυφόρου. Στο στούντιο της εκπομπής, ο Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας Νεκτάριος Χρυσουλάκης, έδωσε στο φως της δημοσιότητας εξόχως σημαντικά στοιχεία προβάλλοντας και σχετικές εικόνες από την εκπληκτική επιστημονική δουλειά που κάνουν οι επιστήμονες στο ΙΤΕ.

 Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης.


ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

 

Στοιχεία - σοκ για την παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου, που είναι ενδεικτικά της αδυναμίας των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών, να επιβιώσουν αν συνεχίσουν να ασχολούνται μόνο ποσοτικά με το παραγόμενο προϊόν τους, αποκάλυψε μέσω SKYPE ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου Μανόλης Γιαννούλης. 
Από την πλευρά του ο καλεσμένος στο στούντιο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης, έδωσε στη δημοσιότητα μέσω της εκπομπής, σημαντικά στοιχεία για την κοινή πορεία πλεύσης των αγροτικών προϊόντων και των ελληνικών εξαγωγών, ενώ αναφέρθηκε και στη χαμένη αυτάρκεια της χώρας μας. Το μήνυμα όλων ήταν, ότι μπορεί και πάλι η Ελλάδα μέσα από εθνικές πολιτικές στήριξης του πρωτογενή τομέα, να ανακτήσει τις χαμένες δόξες της, ως προς την παραγωγή σταφίδας και ελαιολάδου. 
Στο τέλος της εκπομπής, ο γεωπόνος και αγροτοσυνδικαλιστής Δημήτρης Καραβιώτης, εκτός από τις γεωργικές του συμβουλές, κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να μην πάψει να βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα και να μην περιμένει από την επομένη των εκλογών καμία κυβέρνηση να σώσει τους αγρότες, αν οι ίδιοι δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. 

Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης. 



ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019



Η εγκατάλειψη του πάλαι ποτέ πειραματικού σταθμού του πρώην ΕΘΙΑΓΕ στο Σκαλάνι του δήμου Ηρακλείου, ήταν το θέμα με το οποίο ξεκίνησε η εκπομπή της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2019. Ο καλεσμένος στο στούντιο - Γεωπόνος του ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" - Στέφανος Λιβέρης, όσο και η καλεσμένη μέσω SKYPE - Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης - Μαρία Κοζυράκη, είπαν την άποψη τους και απάντησαν στις ερωτήσεις της εκπομπής, για τη Γεωργική Έρευνα στην Κρήτη, το χθες και το σήμερα της Γεωργικής Παραγωγής. Τόσο ο Στέφανος Λιβέρης όσο και η Μαρία Κοζυράκη κατέθεσαν ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες θέσεις, προτάσεις και απόψεις, σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση μέσα από μία αισιόδοξη "ματιά". Αρκεί όπως είπαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι να πάψουν να εξαρτώνται από τις κοινοτικές ενισχύσεις και να ασχοληθούν πιο ουσιαστικά με την παραγωγική διαδικασία. 
Χωρίς βέβαια Γεωργική Έρευνα και Γεωργική Εκπαίδευση, όπως συμφώνησαν και οι δύο, δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον για την Αγροτική Οικονομία της χώρας μας. 
Επιπλέον, η Μαρία Κοζυράκη έδωσε στη δημοσιότητα ειδήσεις από την πρόσφατη συνεδρίαση κορυφαίων κυβερνητικών και κοινοτικών παραγόντων, στα Χανιά, κυρίως για λαγοκέφαλο και λεοντόψαρο. Ενώ δεν απέφυγε να δώσει απαντήσεις και ως προς την εισαγγελική παρέμβαση εναντίον του θεσμού που εκπροσωπεί για το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει στον βαθμό που θα έπρεπε οι κατεδαφίσεις της αυθαιρεσίας κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Έστειλε όμως σημαντικά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, για να ξεκαθαρίσει πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση, αν δεν λάβουν τις ευθύνες τους οι πάντες...

 Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης. 


 ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019


 ΑΥΛΑΙΑ

 Χρήσιμα στοιχεία, κτηνιατρικές συμβουλές, σχόλια για τη διατροφική εξάρτηση της χώρας μας κυρίως στο κρέας αλλά και πολύ σημαντικές προτάσεις για να βγούμε από όλο αυτό το αδιέξοδο έδωσε "στον αέρα" της εκπομπής για άλλη μια φορά ο Αλέκος Στεφανάκης. Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Το ίδιο και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Παναγιώτης Πεβερέτος που μέσω τηλεφωνικής παρέμβασης κατήγγειλε ελληνοποιήσεις στο γάλα με τις εισαγωγές γάλακτος από τη Σαρδηνία που το βαφτίζουν σαν Ελληνικό και φτιάχνουν φέτα ΠΟΠ παράνομα αλλά και χωρίς καμία ενόχληση από το επίσημο κράτος. Στο κλείσιμο της εκπομπής - που ήταν και η τελευταία της πρώτης τηλεοπτικής περιόδου - μίλησε ο Διευθυντής Κλιματολογίας και Εφαρμογών της ΕΜΥ Νίκος Καραταράκης που εκτός από την πρόβλεψη για τον καιρό, έκανε αναφορά και στην τραγωδία της Χαλκιδικής με τους 7 νεκρούς και τους 100 τραυματίες, εξαιτίας της απίστευτης θεομηνίας.


 Αρχισυνταξία - Επιμέλεια - Παρουσίαση Χριστόφορος Παπαδάκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αχ βρε Κούλα...

  (ΣΤΙΧΟΙ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ) Βρέθηκες κι εσύ στον λάθος τόπο ήσουν δυστυχώς, στη λάθος ώρα, πίστευες πως θα περάσει η μπόρα, αλλά δεν θα πέρναγε, γαμώτο... Έτρεξες, μα ήσουνα γυναίκα όπως κάθε πλάσμα που δεν έχει, δύναμη να φύγει όταν βρέχει, απ' του εφιάλτη τη φαρέτρα... Αχ βρε Κούλα. Κάθε Κούλα σε μια βρώμικη και άθλια Πατρίδα. Αχ βρε Κούλα. Κάθε Κούλα. Δεν υπάρχει πια, καμιά ελπίδα. Ποια αστυνομία και ποιο κράτος μόνο υπουργούς θα προστατεύει, όταν κάθε θύμα θα πεθαίνει, κι όλοι εμείς θα ζούμε κατά λάθος. Βρέθηκες, που λες, στον λάθος τόπο, ήσουνα κι εσύ στη λάθος χώρα, νόμιζες πως θα περάσει η μπόρα μα δεν πέρασε, ποτέ, γαμώτο.... Αχ βρε Κούλα. Κάθε Κούλα σε μια βρώμικη και άθλια Πατρίδα. Αχ βρε Κούλα. Κάθε Κούλα. Δεν υπάρχει πια, καμιά ελπίδα. (ΣΤΙΧΟΙ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 - xrispapadakis@gmail.com)

Μεγαλώνω....

    (ΣΤΙΧΟΙ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ) Μεγαλώνω μα δεν έβαλα μυαλό δεν φοβάμαι και δεν θέλω να ελπίζω, σ΄έναν κόσμο που ν΄αντέξω προσπαθώ αλλά τον βρίζω... Μεγαλώνω αλλά κάνω σαν παιδί δεν πιστεύω τους μεγάλους, δε φοβάμαι κι όταν πρέπει να σας πω ποιος  είμ' εγώ... δεν θυμάμαι... Μία μύτη βγήκε πρώτη μες στο φως, και από πίσω το μωρό να κλαψουρίζει,   καμιά φορά σαν να το βλέπω, να γελά και να με βρίζει... Κι αν μεγάλωσα δεν έβαλα μυαλό 54 κεράκια, σαν φυσήξω και δε σβήσετε στο πρώτο μου το "φου" θα σας βρίσω... Μεγαλώνω μα δεν έβαλα μυαλό μου το λένε αρκετοί "για το καλό μου", πως θα πρέπει να κοιτάω κάποιες φορές τον εαυτό μου. Να προσέχω και να βγάζω τον σκασμό όταν ο φόβος όλα γύρω θα τα λιώνει, να΄το πάλι...αυτό το άσχημο μωρό, που με μουτζώνει! (ΣΤΙΧΟΙ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - xrispapadakis@gmail.com - ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024)

Αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει...ανατρέπεται!

  (ΣΤΙΧΟΙ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ "ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ")   Πλαστικές απολαύσεις, χημικά και σκουλίκια, καυσαέρια, ορμόνες, βιταμίνες και στρες, δακρυγόνα και σφαίρες για την κάθε αλήθεια, εξουσίες χτυπάνε και παντού ο χαφιές. Χρωστικές για την πείνα και ποτά νοθευμένα, δηλητήρια σε δόσεις διαφημίσεις...χαμός, φονικά και ληστείες και παιδιά σκοτωμένα, στις ειδήσεις τα βλέπεις κάνεις ζάπινγκ και τρως.   Αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει ανατρέπεται... Αυτό το σύστημα δεν φτιάχνει το γκρεμίζεις...   Αυτή η ζωή που ονειρευόμαστε                     δεν έρχεται...                                                                    Την κοινωνία που ονειρεύεσαι τη χτίζεις.                                                                                                                                                                                                                                                                            Σπάσε λοιπόν την αλυσίδα που σου φτιάξανε, δείξε τα